Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je što napravio...

Evo što je otac weba poručio Putinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je stvorio World Wide Web mrežu (www) odgovorio je na optužbe ruskog predsjednika Vladimira Putina da je Internet nastao iz projekta kojeg su osmislili špijuni CIA-e.

Putin je bivši KGB-ovac i on ne koristi email, ali je istaknuo da neće Rusima ograničiti pristup internetu. Još u travnju je izrazio zabrinutost da bi Kremlj to mogao zatražiti, rekavši da je internet rođen iz CIA-inog projekta.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce

"Internet nije plod CIA-e", istaknuo je Tim Berners-Lee, računalni znanstvenik rofom iz Londona, koji je izumio Mrežu 1989. godine, na pitanje Reutersa da komentira Putinovu tvrdnju.

Rusija: SAD sankcijama želi srušiti Putina

Berners-Lee je rekao da je internet izumljen uz pomoć američkih državnih financija, ali da ga je razvila akademska zajednica. "Akademska zajednica je ta koja je umrežila svoja sveučilišta, stoga je mrežu stvorila pametna skupina ljudi s dobrim namjerama i koji su smatrali da je to dobra ideja", rekao je.

Berners-Lee je prethodno kritizirao britansku i američku vladu zbog potkopavanja temelja interneta svojim programima nadzora. Kritizirao je i Kinu, poručivši im da sruše "veliki vatrozid" (firewall) koji ograničava Kinezima pristup internetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene