Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moskva optužuje

Rusija: SAD sankcijama želi srušiti Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki ruski diplomat optužio je u ponedjeljak SAD da želi srušiti predsjednika Vladimira Putina sankcijama koje je uveo Moskvi zbog krize u Ukrajini.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je parlamentarnim zastupnicima da su odnosi Moskve i Washingtona na vrlo niskim granama i da će takvi ostati ako sankcije potraju dulje vrijeme.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i zrakoplovstvo i mornarica "Ovo je odgovor": Putin naredio vježbe uporabe nuklearnog oružja Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

"Nije nikakva tajna da je cilj sankcija stvoriti društvene i gospodarske uvjete za promjenu vlasti u Rusiji", izjavio je Rjabkov na saslušanju u donjem domu. "Neće biti lakog i brzog izlaska iz te situacije", dodao je.

Putinu se baš i neće svidjeti što je rekla Merkel

Istaknuo je kako ne očekuje da će SAD "još desetljećima" priznati Krim kao dio Rusije i optužio Washington da želi izazvati trzavice između Rusije i ostalih bivših sovjetskih republika.

Odnosi između SAD-a i Rusije zaoštrili su se ove godine nakon što su nekadašnji hladnoratovski suparnici međusobno optužili za krizu u Ukrajini, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio Washington da pokušava "promjeniti režim".

Predsjednik Vladimir Putin ocijenio je američke sankcije kao pokušaj obuzdavanja i kažnjavanja Rusije jer je postala snažna i neovisna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene