Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Bazen, ilustracija
Bazen, ilustracija Foto: Afp
Na vrhu jednog hotela u Gold Coastu u Australij život su izgubili otac i djed jedne dvogodišnje djevojčice koji su za njom skočili u bazen kako bi je spasili.

Velika tragedija dogodila se na vrhu jednog hotela u Gold Coastu u Australiji. Tamo su, naime, život izgubili otac i djed jedne dvogodišnje djevojčice koji su za njom skočili u bazen kako bi je spasili.

Dharmvir Singh (38) i Gurjinder Singh (65) izgubili su svijest nakon što su u nedjelju oko 19 sati zaronili u bazen kako bi spasili djevojčicu koja ne zna plivati. Iz vode su ih izvukli ljudi koji su se tamo zatekli te su im izvodili oživljavanje dok nije stigla hitna pomoć. No, nažalost, muškarci su doživjeli srčani zastoj i umrli na mjestu događaja.

Djevojčica se igrala kraj bazena kada se poskliznula i pala u dubinu. Njena majka, koja također ne zna plivati, skočila je za njom, što je natjeralo Dharmvira i Gurjindera da priteknu u pomoć. Muškarci su skočili u vodu potpuno odjeveni, ali dogodio se užas te su se utopili, piše The Sun.

Dvogodišnja djevojčica i njezina mama hitno su prebačene u bolnicu u stabilnom stanju. Pretpostavlja se da je obitelj doputovala iz Victorije na odmor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze"

"To je bila izuzetno potresna scena. Svatko može razumjeti tu tragediju - kad izgubite ne jednog već dva člana obitelji", rekao je Mitchell Ware iz službe hitne pomoći Queenslanda.

Naricanje ožalošćene majke nakon tragičnog događaja moglo se čuti na ulici nekoliko katova niže. Stanari obližnje zgrade rekli su da nisu mogli spavati nakon što su s prozora svjedočili stravičnom prizoru.

Ellie Alavi, koja je vidjela kako se tragedija odvijala, rekla je za ABC News:

"Nisam mogla spavati sinoć, bilo je šokantno."

Pročitajte i ovo Ilustracija Žalio se na vrtoglavicu Tinejdžer doživio srčani udar na satu plivanja: Izgubio je svijest i počeo tonuti...

Bazen se nalazi na krovu zgrade, a koristile su ga i druge obitelji kada se dogodio kobni događaj.

"Znamo da se djeca, pa čak i odrasli, mogu utopiti u roku od nekoliko sekundi ako se nađu u takvim situacijama", zaključio je Ware.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene