Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se gradonačelnik

VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

Pomahnitali muškarac oko 7 ujutro počeo je napadati ljude na sjeveroistoku Londona.

U utorak rano ujutro muškarac se automobilom zabio u jednu kuću, nakon čega je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. 

Muškarac je ljude napadao mačetom, a u napadu je ozlijeđeno više ljudi i dvoje policajaca. Napadača su uhitili. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Imate li sve za roštilj? Pogledajte kako trgovine i šoping-centri rade na Praznik rada

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan kaže da je shrvan jutrošnjim napadom u Hainaultu te poručio da će biti dodatnih patrola u tom području.

“Policajci i hitne službe pokazali su najbolje od našeg grada”, rekao je, piše Sky News.

U napadu mačem u Londonu ubijen je 13-godišnji dječak, potvrdila je londonska policija. Ranjeno je još pet osoba, među kojima su dva policajca, koji imaju teške ozljede. 

Britanski ministar unutarnjih poslova James Cleverly rekao da je smrt 13-godišnjeg dječaka u jutrošnjem napadu  velika tragedija.

"Izražavam iskrenu sućut obitelji", rekao je u objavi na X, dodavši: "Želim ponoviti svoju zahvalnost hrabrim policajcima koji su stali u zaštitu svoje zajednice. Želim im brz oporavak. Policajci nikad ne znaju što će ih čekati kada dođu na posao".

Pročitajte i ovo Ilustracija Tajni agent Američki špijun prodao tajne Rusima: "Prvo je poslao ovo pismo, a onda tajne o vojnom napadu jedne države"

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

Svjedok incidenta u Hainaultu rekao je da je čuo vrištanje oko 7 ujutro prije nego što je vidio čovjeka odjevenog u žutu odjeću kako preskače ogradi.

 

Čovjek, koji je želio ostati neimenovan, rekao je: "Čuo sam vrištanje i pomislio sam - tko bi vrištao u ovo doba jutra? Pogledao sam kroz stražnji prozor i vidio sam tipa odjevenog u žuto kako preskače ogradu. Ugledao sam i policajca i policajku koji su jurili za njim i vikali su mu da to spusti", opisao je. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene