Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednostavno bizarno

Razotkrio je otac: 'Godinama se pravi da je crnkinja, a rođena je bjelkinja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U njezinoj biografiji piše da je 'ljubav prema borbi za građanska prava stekla u Mississippiju gdje se zalagala za jednaka prava', ali i da je tijekom života bila osam puta žrtva napada temeljenih na rasnoj mržnji.

Rachel Doležal, aktivistica i borac za ljudska prava, našla se na udaru brojnih kritika i gotovo preko noći usmjerila pozornost medija na sebe nakon što su njezini roditelji medijima rekli da se njihova kćer godinama pretvara da je crnkinja.

Pročitajte i ovo Derek Chauvin Napad nožem Napad u zatvoru: Izboden bivši policajac osuđen za ubojstvo Georgea Floyda Ilustracija Samo za bijelce Sramotni plakati osvanuli u kanadskim gradovima: "Tražite li mjesto gdje se djeca mogu igrati s drugima koji izgledaju kao oni?"

"Ona je naša kći, a oboje imamo europske korijene. Zbunjuje nas njezino ponašanje", rekao je njezin otac Larry Doležal američkim novinarima, javlja Telegraph.co.uk.

Rasistička pjesma zgrozila SAD: 'Crnčuge mogu na drveće, ali u bratstvo neće'

Rachel je inače predsjednica ogranka NAACP-a (Nacionalnog udruženja za promicanje položaja obojanih) u Spokaneu te profesorica na Afričkim studijima na sveučilištu u istočnom Washingtonu.

U njezinoj biografiji piše da je 'ljubav prema borbi za građanska prava stekla u Mississippiju gdje se zalagala za jednaka prava', ali i da je tijekom života bila osam puta žrtva napada temeljenih na rasnoj mržnji.

Nakon što je priča navodna otkrivena, kanal KXLY 4 pozvao je Rachel na intervju, gdje joj je novinar pružio fotografiju s njezinim ocem i pitao je "Ovo je vaš otac?". Rachel je to potvrdila, a nakon toga slijedi minuta zbunjenosti u kojoj se ona čudi pitanjima koja su joj postavljena.

VIDEO Otac razotkrio kćerine rasističke nasilnike i postao hit na YouTubeu

'Što želite reći, ne razumijem zašto me pitate to?', odgovorila je kada ju je novinar pitao je li njezin otac Afroamerikanac, kao što je ona to tvrdila ranije. Zatim je samo otišla.

Rachelin otac Larry svoje je tvrdnje potkrijepio fotografijama na kojima se vidi Rachel kao djevojčicu - bijele puti i plave kose.

'Posljednjih 20 godina se asimilirala u afroameričku zajednicu pa je to može dio odgovora ', rekao je Rachelin otac o njezinom ponašanju, i da je kćer s njim i majkom prekinula svu komunikaciju jer su bijelci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene