Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnoštvo napalo konvoj

Obala Bjelokosti: Mačetom ranjen pripadnik plavih kaciga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konvoj UN-ove misije u Obali Bjelokosti (UNOCI) napala je brojna skupina pri čemu je jedan pripadnik plavih kaciga ranjen, objavio je UNOCI.

Konvoj tri vozila Operacije Ujedinjenih naroda u Obali Bjelokosti (Unoci) s 22 pripadnika Plavih kaciga napadnut je kad su stigli iz unutrašnjosti zemlje, prema priopćenju Unoci-ja.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima''

Mnoštvo je okružilo konvoj pri čemu je mačetom ranjen jedan pripadnik Plavih kaciga i zapaljeno jedno od tri vozila, nastavlja Unoci. UN-ova misija je objavila da se stanje vratilo u normalu, zahvaljujući intervenciji generala Philippea Mangoua, šefa stožera snaga vjernih dosadašnjem predsjedniku Laurentu Gbagbou.

Unoci oštro osuđuje taj napad i ponavlja da odlučno nastavlja s radom u korist naroda Obale Bjelokosti.

Šef Unocija Choi Young-Jin je prošlog tjedna ukazao na jačanje napada Gbabovog tabora na njihovu misije.

Laurent Gbagbo je zahtijevao odlazak Unocija kojeg optužuje da podržava bivšu pobunu povezanu s Alessaneom Ouattarom, međunarodno priznatom pobjedniku predsjedničkih izbora. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene