Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priključuju se borbi

STIŽE I LUFTWAFFE Njemačka šalje borbene zrakoplove na ISIS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je pripremna poslati višenamjenske borbene zrakoplove Tornado kako bi se pridružili savezničkim snagama u borbi protiv Islamske države u Siriji, doznaje njemačka novinska agencija dpa iz vladinih izvora nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel i ključnih ministara.

Njemačka kancelarka obećala je u srijedu u Parizu da će "brzo" djelovati kako bi odgovorila na zahtjev francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da "razmisli o dodatnim zadaćama" koje bi Njemačka mogla preuzeti u borbi s terorizmom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz ureda Merkel VIŠE TO NE RADI SAMO PUTIN Njemačka upozorila Saudijsku Arabiju zbog financiranja terorista Slika nije dostupna Pomoć Francuzima Njemačka vlada odobrila misiju protiv Islamske države u Siriji

"Predsjednikov poziv da razmislimo o dodatnim zadaćama koje bismo mogli preuzeti za mene je pravi izazov i mi ćemo brzo reagirati", rekla je Merkel u zajedničkoj izjavi pred novinarima.

HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi

"Htio bih da Njemačka više sudjeluje u borbi s DAESH-om (IS) u Siriji i u Iraku", rekao je nešto ranije francuski predsjednik u društvu njemačke kancelarke. "Protiv 'Islamske države' je potrebno boriti se vojnim sredstvima", rekla je Merkel u srijedu uvečer u Parizu uoči radne večere s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene