Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz ureda Merkel

VIŠE TO NE RADI SAMO PUTIN Njemačka upozorila Saudijsku Arabiju zbog financiranja terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik njemačke kancelarke Sigmar Gabriel zatražio je od Saudijske Arabije u nedjelju da prestane podržavati vjerske radikale usred sve veće zabrinutosti među zastupnicima u Berlinu zbog toga što najveći izvoznik nafte na svijetu financira militantne džamije.

Gabriel, socialdemokratski koalicijski partner kancelarke Angele Merkel, istaknuo je da se "ne možemo više praviti da ne vidimo jer je to vrijeme prošlo".

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski Slika nije dostupna Napadi nastavljeni 'Ruska potpora Asadu ojačat će zlo za koje Putin tvrdi da ga želi uništiti'

On ističe da Saudijska Arabija financira vehabijske džamije širom svijeta i da su te institucije poznate po tome što šire ekstremizam.

Bliskoistočna zemlja obiluje vehabijskim školama sunitskog islama koje Gabriel izjednačuje s "cjelokupnom ideologijom" tzv. Islamske države.

SAMO 6 RIJEČI Putinovo pravilo broj jedan za borbu

Teroristička mreža preuzela je odgovornost za mnogobrojne napade poput onih u Bejrutu, Parizu i Kaliforniji.

Njemačka raspoređuje mornaricu kao pomoć Francuskoj u borbi protiv IS-a

Nedjelja označuje početak njemačkog angažmana u međunarodnoj borbi protiv terorističke skupine tzv. Islamske države, kad se mornarička fregata sa 230 vojnika pridružuje francuskoj vojsci u jugoistočnom Sredozemlju.

Brod je stigao u ponoć u nedjelju kako bi počeo pratiti francuski nosač zrakoplova Charles de Gaulle koji plovi uzduž egipatskog Sueskog kanala prema Arapskom moru, rekao je vojni glasnogovornik.

Ondje Francuska namjerava izvoditi zračne napade na ciljeve IS-a, koji je preuzeo odgovornost za napade 13. studenoga u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Njemačka fregata pod imenom Augsburg prije je bila uključena u operaciju Sophia, u sklopu borbe protiv krijumčarenja ljudima u Sredozemlju.

Njemačka može rasporediti najviše 1.200 vojnika u borbi protiv IS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene