Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga

Nestao helikopter japanske vojske sa 10 članova posade

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Japan je u četvrtak priopćio da je izgubio vezu s vojnim helikopterom u kojemu su bili članovi posade i nekoliko putnika u blizini Miyakojime, dijela jugozapadnog otočja Okinawe.

Transportni vojni helikopter UH60, poznatiji kao Black Hawk, nestao je s radara nakon što je poletio iz baze kopnenih snaga samoobrane u Miyakojimi i nije odgovarao na radio komunikaciju, prema javnoj televiziji NHK.

"Spasiti ljude u helikopteru vladin je prioritet", rekao je japanski premijer Fumio Kishida u komentarima koje je emitirao NHK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigle loše vijesti Detalji sudara helikoptera u SAD-u: Devet osoba poginulo tijekom rutinske misije

Pročitajte i ovo Helikopterom Black Hawk prvi put prevezen transplantacijski organ - 2 Hitan prijevoz VIDEO Black Hawkom prvi put prevezeno srce za transplantaciju, reporterka Dnevnika Nove TV: "Po svemu sudeći, ovakvih će akcija biti još"

Brodovi japanske obalne straže tragaju za nestalim helikopterom u kojem je prema NHK-u bilo 10 ljudi. Neki lokalni mediji izvijestili su da je među njima bio i viši zapovjednik kopnenih snaga samoobrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna banožić obišao radove U ožujku završetak parkirnog, do kraja godine i servisnog hangara za "Black Hawk"

Dužnosnici GSDF-a nisu odmah bili dostupni za komentar.

Nestanak u blizini japanskog otoka dogodio se u trenutku kada zemlja agresivno pojačava svoju obranu u regiji kao odgovor na kinesku sve agresivniju vojnu aktivnost u regionalnim morima, gdje također raste napetost oko Tajvana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene