Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Članica Pussy Riota

Napokon otkriveno što se dogodilo s lijepom Nadeždom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski je pučki pravobranitelj otkrio gdje se nalazi Nadežda Tolokonjikova, jedna od dviju članica punk skupine Pussy Riot, o kojoj se ništa nije čulo proteklih nekoliko tjedana.

Nadežda Tolokonjikova, jedna od dviju članica ruske prosvjedne skupine Pussy Riot koje služe zatvorsku kaznu, upravo je na putu u zatvor u Sibiru, rekao je u utorak ruski pučki pravobranitelj Vladimir Lukin.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna Pretrpjele šok VIDEO Članice Pussy Riota, napadnute!

Rodbina i prijatelji nisu imali vijesti o Tolokonjikovoj od 22. listopada pošto je u prijašnjem zatvoru primila prijetnje smrću.

>> Nitko ne zna što je s lijepom Nadeždom

'Ruska zatvorska uprava odlučila je premjestiti Tolokonjikovu u okolicu Krasnojarska', u istočnom Sibiru, rekao je Lukin u priopćenju objavljenom na njegovoj mrežnoj stranici.

Njezin suprug Pjotr Verzilov rekao je prošlog tjedna da je 'prognana na kraj Sibira', u Njižni Ingaš, u okolici Krasnojarska, 4.400 km od Moskve.

Odluka o premještaju donesena je koncem listopada 'budući da je Tolokonjikova iz Krasnojarska, prijavljena je u Noriljsku (sjever krasnojarske oblasti) i služenje kazne u tom području pridonijet će njezinoj resocijalizaciji', obrazložio je Lukin.

Njezin suprug i kći žive pak u Moskvi.

Tolokonjikova (24) je zatražila premještaj u drugi zatvor pošto je primila prijetnje smrću i stupila je u štrajk glađu u prijašnjem zatvoru u Mordoviji, 600 km istočno od Moskve.

Tolokonjikova zajedno s još jednom mladom ženom služi dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što su početkom 2012. pjevale 'punk molitvu' protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi.

Ruski sud je dosad odbacio sve žalbe mladih žena koje su majke male djece i koje ne priznaju krivnju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene