Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnji put viđena 24.listopada

Nitko ne zna što je s lijepom Nadeždom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadežda Tolokonikova, jedna od dviju članica punk skupine Pussy Riot, koje služe zatvorsku kaznu jer su uvrijedile crkvu i vlast, nije viđena od 24. listopada.

Nadežda Tolokonikova je štrajkala glađu u kaznionici u Mordoviji, a njezin suprug nema nikakvih vijesti o njoj otkako je prebačena u drugi zatvor, ne zna se koji.

Tolokonikova i još jedna članica njezine skupine osuđene su na dvogodišnju zatvorsku kaznu jer su pjevale u moskovskoj katedrali pjesmu kojom su molile Gospu da predsjednika Vladimira Putina pomogne ukloniti s vlasti.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

>> ŠOKANTNO SVJEDOČANSTVO IZ RUSKOG ZATVORA

Tolokonikova se žalila da je zlostavlja zatvorsko osoblje u Mordoviji te je prebačena vlakom u drugu kaznionicu. Zadnji je put bila viđena 24. listopada u Čeljabinsku na Uralu.

Njezin suprug Pjotr Verzilov rekao je za portal Buzzfeed kako vlasti žele njegovoj ženi prekinuti svaku vezu s vanjskim svijetom.  Tolokonikova je dvaput štrajkala glađu i optužila je vlasti da je kažnjavaju zbog prosvjeda. Većina Rusa smatra svetogrđem to što je njezina skupina izvela u katedrali, no zatvorska kazna izrečena zbog toga potaknula je prosvjede iz cijelog svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene