Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao i otvaranje blogova

Kineskim vojnicima zabranjeno tražiti partnera preko interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineskim vojnicima zabranjeno je otvarati blogove, izrađivati internet stranice i oglašavati se na stranicama za 'usamljena srca', javili su državni mediji.

Nova pravila za Narodnu oslobodilačku vojsku, koja ima 2,3 milijuna pripadnika, donesena su u svrhu sprječavanja curenja osjetljivih informacija, piše Beijing News. 'To znači da vojnici ne mogu otvarati blogove na internetu bez obzira rade li to u svojstvu vojnika ili ne', izjavio je politički komesar Wan Long, a prenosi Xinhua. 'Internet je kompliciran i treba se zaštiti od njegovih zamki', kazao je Wan.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Ranije ovoga mjeseca kineska je vlada stala u obranu svoje kontrole nad internetom i blokiranja internet stranica i nekih pretraživanja koje smatra osjetljivima. 'Kineska vlada pridaje veliku važnost zaštiti sigurnog protoka informacija preko interneta, aktivno usmjerava ljude kako postupati s internet stranicama u skladu sa zakonom i koristiti internet na pravilan način', priopćila je vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene