Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Autonomne regije'

Kina zatvorila Tibet za strance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je zatvorila Tibet za strance uoči obilježavanja 90. obljetnice kineske komunističke partije 1. srpnja, izjavili su izvori iz Tibeta.

Kina, osjetljiva na nestabilnost ili bilo kakvu drugu moguću prijetnju njezinom jednostranačkom sustavu, nepovjerljiva je prema strancima u svojim etničkim pograničnim područjima koje naziva 'autonomnim regijama', posebice prije politički nabijenih obljetnica.

'To je novo pravilo zbog proslave 90. obljetnice', rekao je za Reuters jedan putnički agent u Lhasi, glavnom gradu Tibeta. 'Stranci ne mogu doći čak ni s turističkom grupom'.

'Morali smo otkazati puno rezervacija, ali ne znamo koji je razlog (uvođenja tog pravila). Vjerojatno ima veze s politikom', kazao je jedan putnički agent u Pekingu. (Hina)

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene