Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomak s mrtve točke

Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Aktualno Galerija Stanje nakon potresa - 1 Stanje nakon potresa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stanje nakon potresa - 2 Stanje nakon potresa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stanje nakon potresa - 3 Stanje nakon potresa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stanje nakon potresa - 4 Stanje nakon potresa - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 2 Galerija 1/6 >>
U četiri godine u Zagrebu je završena obnova tri tisuće kuća i zgrada. Ubrzano se gradi i obnavlja sve osim - obiteljskih kuća. Izvještaj o tijeku obnove donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

"Do 31. 12. zaprimali su se zahtjevi za obnovu. Sada je taj natječaj završen. Samo prošle godine pristiglo je gotovo 7000 zahtjeva za obnovu.

Najveći problem je obnova obiteljskih kuća. Izgubilo se puno vremena na dokumentaciju i zakon", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović koja je na mjestu epicentra potresa, Čučerju, razgovarala s Damirom Božekom i pitala ga zašto se s obitelji odlučio vratiti u kuću koja još ima crvenu naljepnicu.

Božek kaže da su šest mjeseci proveli u susjednoj kući kod strica, ali srce ih je vuklo nazad jer su blizu.

"Sad ovaj zadnji potres prije dva tjedna, malo je vratio emocije", rekao je i dodao kako su tu ipak na svojem.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 4 na samitu u Bruxellesu Reakcije na Putinovu promjenu retorike: "Ne želim strašiti zemlje članice, ali ću svima reći da moramo biti spremni"

Novi potres stvorio je i nove probleme - krovište curi i dimnjak se nakrivio.

Božek kaže da je obnova njegove kuće napokon krenula s mrtve točke najesen prošle godine. "U prosincu sam dobio rješenje za konstrukcijsku obnovu kuće, u siječnju su bili 3D snimanje za potrebe izrade dokumentacije. Sad strpljivo čekam što dalje", rekao je vlasnik kuće i na pitanje zašto statičar ponovno dolazi, kad kuća već ima dvije crvene naljepnice, kaže kako pretpostavlja da je to zbog elaborata.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Jedno pitanje mu nije sjelo Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince"

Više o obljetnici potresa i obnovi u Zagrebu, ali i što na to kaže gradonačelnik Tomislav Tomašević, pogledajte u priloženim videima.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene