Obavijesti Video Pretražite Navigacija
87 žrtava

Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje"

Aktualno Galerija Lovro Gersner, hrvatski branitelj Lovro Gersner, hrvatski branitelj Foto: Vijesti u 17 26. obljetnica zločina u Lovasu - 1 26. obljetnica zločina u Lovasu - 1 Foto: Vijesti u 17 26. obljetnica zločina u Lovasu - 2 26. obljetnica zločina u Lovasu - 2 Foto: Vijesti u 17 26. obljetnica zločina u Lovasu - 3 26. obljetnica zločina u Lovasu - 3 Foto: Vijesti u 17 +2 26. obljetnica zločina u Lovasu - 4 Galerija 1/7 >>
U Lovasu na samom istoku Hrvatske, obilježena je tužna godišnjica. 26 godina je prošlo od kada je pokopano 87 žrtava koje su pronađene u masovnoj i pojedinačnim grobnicama, a koje su stradale u Domovinskom ratu.

Osobito okrutna bila su pogubljenja u Lovasu. Mučeni i strijeljani su civili i ranjeni, a 51 osobu, agresor je natjerao u čišćenje minskog polja. U tom okrutnom zločinu život je izgubila 21 osoba, a 14 je ranjeno.

"Cijelu noć su nas tukli tamo i ujutro su rekli da idemo brati grožđe.  Putem su nam jednog ubili, odmah smo znali da nema od branja grožđa ništa. Onda su nas doveli ovdje, postavili su nam minsko polje, mi smo se morali držati za ruke i kad smo došli do mina, stali smo, jedan od četnika je gurnuo jednog našeg dečka i pao preko, na špagama su bile povezane pa su eksplodirale, a oni iza leđa, njih 50, pustilo je rafale nama po leđima", rekao je hrvatski branitelj Lovro Gersner, javljaju Vijesti Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene