Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine poginulih

Izrael za napad na bolnicu optužio Islamski džihad, a oni poručili: "To je laž i izmišljotina, pokušavaju zataškati masakr koji su počinili"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Izraelska vojska je u utorak pripisala palestinskoj organizaciji Islamskom džihadu odgovornost za napad u kojemu je pogođen bolnički krug u gradu Gazi, pri čemu su poginule stotine ljudi po podatcima mjesnih vlasti.

Odgovornost za napad na bolnicu u Gazi izraelska vojska je pripisala palestinskoj organizaciji Islamskom džihadu.

"Po informacijama obavještajnih služba koje se oslanjaju na nekoliko izvora, Islamski džihad je odgovoran za neuspjelo ispaljivanje rakete koja je pogodila bolnicu", navodi vojska u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ultrazvuk u trudnoći Skinuta stigma Četiri desetljeća od rođenja prve bebe u Hrvatskoj začete uz pomoć izvantjelesne oplodnje: "Ta borba, to ne prestaje"

"Analiza operativnih sustava izraelske vojske pokazuje da su teroristi iz Gaze ispalile kišu raketa koje su prošle blizu bolnice Al Ahli u Gazi u vrijeme kada je pogođena", dodaje se.

No, Islamski džihad je ubrzo odbacio te optužbe. "To je laž i izmišljotina, posve netočno. Okupatori pokušavaju zataškati zastrašujući zločin i masakr koji su počinili nad nevinim civilma", rekao je glasnogovornik te islamističke skupine Reutersu.

U izraelskom zračnom napadu na bolnicu u Gazi u utorak navečer ubijene su stotine ljudi, objavile su lokalne vlasti.

Pročitajte i ovo Protest Palestinaca iz Ramallaha zbog napada na bolnicu - 1 Brutalni napad Pristižu žestoke osude zbog krvave eskalacije nasilja u Gazi: "Napad je zastrašujući i apsolutno neprihvatljiv"

Ministarstvo zdravstva palestinskog teritorija pod Hamasovom upravom objavilo je da je "200 do 300 mučenika" ubijeno u bombardiranju kruga bolnice Ahlija Araba u središtu grada.

Šef civilne zaštite je televiziji Al-Jazeera izjavio da je u napadu ubijeno i ranjeno najmanje 500 ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene