Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprječavaju ilegalne useljenike

Izrael počeo s gradnjom ograde prema Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je počeo s gradnjom sigurnosne ograde na granici s Egiptom.

Izraelsko ministarstvo obrane ovaj je potez objasnio kako bi se spriječio ulazak ilegalnih useljenika iz Afrike i stao na kraj krijumčarenju droge i oružja. U prvoj fazi fizičkom ogradom i elektroničkim skenerima osigurati će se 140 od 250 kilometara duge granice. Predviđa se da će izgradnja ograde trajati oko godinu dana, uz troškove od 370 milijuna američkih dolara.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

>> Izrael će prestati graditi naselja tek nakon mirovnog sporazuma

>> Izrael zaustavio židovske aktiviste na putu za Gazu

Po ministarstvu, useljenici i krijumčari služe se egipatskom Sinajskom pustinjom za ulazak u Izrael, a vodiči su im obično lokalni Beduini. Afrički imigranti u Izraelu najčešće traže posao ili azil. Egipatski su graničari ove godine pri pokušaju prijelaza egipatsko-izraelske granice ubili najmanje 28 imigranata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene