Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

TRUMPOVA UREDBA

IMAJU MJESEC DANA VREMENA Američki vojni vrh morat će izraditi novi plan za borbu protiv ISIS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak je Trump u Pentagonu razgovarao s vojnim šefovima o načinima ubrzanja borbe protiv ISIS-a, rekao je vojni dužnosnik.

Američki predsjednik Donald Trump trebao bi u subotu potpisati uredbu kojom bi dao 30 dana vojnome vrhu da izrade plan protiv džihadističke skupine, takozvane Islamske države, rekao je visoki dužnosnik administracije.

Pročitajte i ovo Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih" Slika nije dostupna Razlike na stranu Ban Ki-moon pozvao Rusiju i SAD na suradnju u borbi protiv terorizma

Time bi predsjednik ispunio jedno od svojih obećanja iz kampanje. Trump je mjesecima kritizirao sporost napredovanja u borbi protiv džihadističke skupine. Moskva je navela u subotu nakon telefonskog razgovora predsjednika Trumpa i Putina da oni žele stvarnu koordinaciju protiv IS u Siriji.

U tu opciju američki vojnici sumnjaju jer drže da su Rusi u Siriji kako bi podržali režim predsjednika Bašara al-Asada. U petak je Trump u Pentagonu razgovarao s vojnim šefovima o načinima ubrzanja borbe protiv ISIS-a, rekao je vojni dužnosnik.

Trump bi mogao promijeniti strategiju svoga prethodnika Baracka Obame koji je pod svaku cijenu želio izbjeći uključivanje američkih kopnenih postrojbi u borbe. Za sada su Amerikanci rasporedili nešto manje od 5000 vojnika u Iraku te oko 500 vojnika specijalnih snaga u Siriji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene