Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan kravate

I CNN slavi hrvatski izum – kravatu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CNN iReport objavio je na svojoj stranici prilog o kravati kao hrvatskom doprinosu svjetskoj baštini kojeg je napravila neprofitna organizacija Academia Cravatica u povodu 18. listopada koji se od 2008. obilježava kao Međunarodni dan kravate.

Na CNN-u Hrvatska se predstavlja kao domovina kravate, ali i kratka povijest nastanka kravate te brand 'Croata'. 'Probajte zapamiti - Hrvatska je izumila kravatu', poručuje se u prilogu u kojem je ispričana priča o hrvatskim vojnicima koji su u Francuskoj nosili crvene marame vezane 'a la croat'. Objašnjava se kako je to ujedno i korijen za riječ kravata na mnogo jezika.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Kuglolov - 1 Digitalni projekti Veliki uspjeh Nove TV: Kuglolov u finalu prestižnog natjecanja

'Kravatom šaljemo poruku iskrenih i trajnih vrijednosti kao dobrog temelja za budućnost', poručuje tim povodom Academia Cravatica sa CNN iReporta. Academia Cravatica ustanovljena kao neprofitna organizacija utemeljena je 1997. godine kako bi promovirala i očuvala priču u nastanku kravate.

CNN iReport je dio portala najpoznatije američke televizijske kuće na kojem korisnici portala objavljuju svoje priče i mišljenja. Najbolje priče s ove stranice CNN provjerava i potom ih prenosi na druge platforme CNN-a. Nekoliko priloga Nove TV također je objavljeno na prestižnom CNN-u čime su priče naših reportera došle do svjetske publike. (D.B./Hina)

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene