Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvaju ga na svakom koraku...

Obama je najveći izazov za tajne službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičari predviđaju da će prvi tamnoputi predsjednik SAD-a, Barack Obama biti predsjednik koji će dobivati najviše prijetnji smrću.

Zbog prijetnji Obami, čak i prije nego je postao predsjednik uhićeno je petero osoba, a sve su bile povezane s neonanacizmom. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg analitičari tvrde da će čuvanje Obame biti najveći izazov za tajne službe koja je odgovorna za sigurnost najviših državnih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedinstven izgled FOTO Kada BMW-ovi dizajneri rade računala za gamere... Slika nije dostupna Paroh Pravoslavne crkve: 'Dikan Radeljak je bio u mješovitom braku, a nas vrijeđa'

Obama je prvi predsjednički kandidat u povijesti SAD-a, koji je dobio zaštitu tajne službe godinu i pol dana prije izbora.

Prije selidbe u Bijelu kuću, Obama dane provodi zatvoren u svom domu u Chicagu. Jučer je izašao tek dva puta, oba u pratnji konvoja crnih blindiranih automobila punih naoružanih agenata tajne službe.

Zaključan u svom domu u Chicagu, novi predsjednik SAD-a, Barack Obama primio je prvi brifing službe za nacionalnu sigurnost. Iz kuće je izašao tek dva puta, jednom kako bi otišao u lokalnu teretanu te u svoje urede u centru Chicaga. Oba je puta bio okružen konvojem crnih vozila u kojima su bili teško naoružani agenti tajne službe.

Otkriveno je kako je i Obami i McCainu za vrijeme predizborne kampanje ‘hackirano’ u računala. Navodno je to učinio netko izvan Sjedinjenih Američkih Država, piše Daily Mail.

>> Pobjednički govor iza neprobojnog stakla

>> Obama smekšao Rusiju

>> Obama spreman na razgovor s Iranom

>> Sjeverna Koreja otvorena za suradnju s Obamom

Newsweek magazine objavio je kako su FBI i tajna služba oba predsjednička kandidata obavijestili o nedozvoljenom ‘upadu’ u njihova računala.

‘Imate problem mnogo veći nego što to možete pojmiti. Kompromitirani ste, a velik dio dokumenata skinut je s vašeg sistema’, Newsweek je prenio riječi FBI-evog agenta upućene Obami krajem kolovoza. 

Službenici FBI-ja i Bijele kuće vjeruju kako se radi o ‘stranom subjektu’ ili organizaciji koja je prikupljala informacije kako bi napravila evaluaciju političkih stajališta obje kampanje, radi korištenja tih podataka u pregovaranju s budućom administracijom.

Obamini IT stručnjaci pretpostavljaju da se radi o ruskim ili kineskim hakerima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene