Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarm u Izraelu

Livni zabrinuta zbog spremnosti Obame da uključi Iran u dijalog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak pozvao je SAD da ne odustane od mogućeg pribjegavanje vojnoj opciji protiv iranskog nuklearnog programa, a ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni smatra problematičnim preliminarni dijalog s Iranom.

Po završetku susreta u Jeruzalemu s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice, Barak je novinarima kazao: 'Već smo rekli što mislimo. Ne odbacujemo nijednu opciju. Preporučujemo drugima da ne odustaju ni od jedne opcije'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

'Uvjereni smo da Iran nastavlja djelovati kako bi došao do nuklearnog oružja i nastavlja varati svijet vodeći pregovore o nadzoru tog naoružanja', dodao je ministar obrane. 

>> Iran čestitao Obami

>> Rahm Emanuel predstojnik ureda predsjednika SAD-a

'Mislim da čelnici slobodnog svijeta moraju priznati i uzeti u obzir te stvari kad budu odlučivali o mogućim mjerama', dodao je Barak.

Izrael je zabrinut zbog spremnosti novoizabranog američkog predsjednika Baracka Obame da uključi Iran u dijalog.

Šefica stranke Kadima i izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni već je iznijela mogućnost razmimoilaženja s novoizabranim američkim predsjednikom Barackom Obamom o pitanju iranskog nuklearnog programa.

'Moguće je da ima stvari oko kojih se ne slažemo glede pitanja kako spriječiti' Iran da se domogne nuklearnog oružja, kazala je Livni.

'Smatram problematičnim preliminarni dijalog s Teheranom u trenutku kad Iran misli da je svijet digao ruke od pitanja sankcija. Dijalog u ovom trenutku mogao bi se interpretirati kao znak slabosti', dodala je ona.

Izrael smatra Iran najvećom prijetnjom zbog ubrzanja nuklearnog programa Teherana i opetovanih izjava njegovih čelnika, posebice predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, koji predskazuje kraj židovske države.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene