Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomirljivi tonovi iz Rusije

Rusija će proučiti američke prijedloge o štitu i START-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će proučiti američke prijedloge o proturaketnom štitu koje SAD planira postaviti u istočnoj Europi i pronalaženju zamjene za Sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja (START), prenosi novinska agencija Interfax pozivajući se na izvor u ruskom ministarstvu vanjskih poslova.

'Dobili smo prijedloge i proučit ćemo ih', rekao je neimenovani izvor.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin samo jedna u nizu afera Grbin očekuje potporu oporbe: "Smjena ministra i savjetnika ne znači ništa, predložit ćemo raspuštanje Sabora" Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak

Spremnost Rusije da razmotri prijedloge SAD-a upućuje na to da nije odustala od pregovora s Washingtonom, unatoč nedavnoj najavi da će postaviti raketne baze u blizini Poljske, kao odgovor na američki proturaketni štit.

Kremlj je više puta izrazio bojazan zbog američkih planova o postavljanju štita u Poljskoj i Češkoj tvrdeći je on prijetnja njezinoj nacionalnoj sigurnosti.

>> Rusija s nadom, ali oštro prema novoj Bijeloj kući

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev najavio je ovoga tjedna da će razmjestiti projektile u Kalinjingradu uz poljsku granicu koji bi trebali poslužiti obrani od eventualnih američkih napada.

Rusija, također, želi pronaći zamjenu za sporazum START iz 1991. godine koji propisuje veličinu ruskog i američkog nuklearnog arsenala i koji istječe u prosincu ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene