Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro iz Njemačke

'Grčkoj niti euro dok ne ispuni obaveze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ako ispune obveze, moći će dobiti preostala sredstva. Ako ih ne ispune, neće biti isplata", istaknuo je njemački ministar financija.

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u srijedu je ustvrdio da "nijedan euro" neće biti isplaćen Grčkoj sve dok ona ne bude ispunila sve obveze koje je s europskim partnerima dogovorila u sklopu programa financijske pomoći.

Pročitajte i ovo Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi Ilustracija Zastarjela oprema Tragedija u Grčkoj: Avion se srušio prilikom slijetanja, pilot poginuo

"Nijedan euro neće se isplatiti prije" nego što Grčka ne bude ispunila obveze, obećao je ministar u razgovoru za radio postaju SWR.

"Ako ispune obveze, moći će dobiti preostala sredstva. Ako ih ne ispune, neće biti isplata", istaknuo je.

Sad se postavlja pitanje da li se "može vjerovati uvjeravanjima grčke vlade", dodao je, napomenuvši kako su "razumljive brojne dvojbe koje se pojavljuju u Njemačkoj".

"Mi (članice eurozone) ni u kojem slučaju nismo pristali na nove isplate, već smo Grčkoj dali više vremena za provedbu reformi" na koje se obvezala, naglasio je Schaeuble.

Merkel za pomoć Grčkoj, ali upozorava: 'Stvar nije gotova'

Odluka euroskupine da za četiri mjeseca produži program pomoći "nije bila lagana", rekao je njemački ministar koji predvodi europsku tvrdu liniju prema Grčkoj.

"Nije bila laka ni za grčku vladu jer je ona tijekom predizborne kampanje, a i nakon izbora, narodu pričala potpuno drukčije stvari", napomenuo je Schaeuble.

Njemački Bundestag u petak mora donijeti odluku o tome hoće li poduprijeti četveromjesečno produženje financijske pomoći Grčkoj, a ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da se golema većina Nijemaca tome protivi, pa je anketa koju je objavio dnevnik Bild u srijedu pokazala da pozitivnu odluku parlamenta o tom pitanju podupire tek 21 posto ispitanih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene