Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati detalji

STEVE JOBS U 'DŽUNGLI' Zašto je ovaj crtež podignuo prašinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Jobs bio je sin imigranta iz Sirije, no mnogi se ne slažu s Banksyjem da bi ga trebalo smatrati izbjeglicom.

Jedan od najpoznatijih grafitera na svijetu, Banksy, u kampu za migrante u francuskom Calaisu, poznatom kao Džungla, nacrtao je mural Steva Jobsa.

Iza Banksyjevih crteža uvijek stoje snažne poruke pa tako jedan od osnivača Applea i čovjek koji čije su inovacije promijenile svijet, u kampu za migrante nije završio slučajno. Jobs na ramenu drži vreću, ili ono što bismo mi rekli 'pinklec' dok u drugoj ruci nosi svoj prvi kompjuter. Sve u svemu, ne izgleda puno drugačije od stotina tisuća izbjeglica koje već mjesecima s imovinom koja stane u jednu vrećicu stižu u Europu.

Većina ne zna da je Jobsov biološki otac, Abdulfattah 'John' Jandali u Ameriku došao iz sirijskog grada Homsa.

'Većina misli da migranti žele samo živjeti na državni račun. No, i Steve Jobs je bio sin imigranta. Apple je danas jedna od najprofitabilnijih kompanija na svijetu, a godišnje plaća porez u iznosu od 7 milijarda dolara', stoji u Banksyjevoj izjavi a prenosi Sky news.

Doduše, Jobs nikada nije upoznao svojeg biološkog oca koji ga je sa svojom djevojkom, Amerikankom, dao na usvajanje. Jobs je odrastao u Kaliforniji, sa Paulom i Clarom, čije je prezime i uzeo stoga je novi Banksyjev rad već dignuo prašinu jer se mnogi ne slažu s njegovom paralelom o Jobsu i imigrantima.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene