Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekada turističko središte

GRAD DUHOVA Pogledajte grad koji je bio pod vodom gotovo 30 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekada omiljena turistička destinacija potopljena je kada je puknula jezerska brana.

Grad Epecuen u Argentini nekoć davno bio je popularna turistička destinacija kraj jezera. No, 1985. godine uslijed obilnih kiša, jezero je probilo branu i potopilo grad. Stanovnici su evakuirani, a njihovi su domovi ostali pod vodom gotovo 30 godina. Voda je isparila, a mjesto koje je tri desetljeća bilo ispod vode, danas je poznato kao 'grad duhova'.

Mirta Noemi, živjela je u Epecuenu. Danas stoji ispred nečega što je nekada bio hotel u vlasništvu njezine obitelji. Ne može sakriti emocije.

Pročitajte i ovo Javier Milei Održao prvi govor Prisegnuo Javier Milei, novi argentinski predsjednik: Veliki je obožavatelj Donalda Trumpa Slika nije dostupna Argentinska 'Atlantida' Turisti hrle u grad koji je četvrt stoljeća bio pod vodom

JEZERO SMRTI Bojali se legende, a onda u jednom danu umrlo 1700 ljudi

'Ovaj hotel nekada je bio moj, a ovo je sve što je od njega ostalo. Svi u mjestu bili smo jako povezani. Svi smo bili prijatelji, djeca su nam išla zajedno u školu. Ostali smo bez svega - nije riječ samo o domovima, ljudi su izgubili svoje živote', ispričala je za BBC.

Grad danas ima jednog stanovnika - Pabla Novaka.

'Brana je puknula 10. studenog na dva mjesta na kojima je bila najslabija. Voda je polako počela prekrivati cijeli grad. Rekli su nam da nam nema pomoći i da moramo ići', kazao je Novak koji se ipak odlučio vratiti u svoj grad, 'grad duhova'.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene