Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna afera

Golemi skandal potresa ukrajinsku vojsku! Vagao ih je pred novinarima, ni to mu nije pomoglo

Ministar obrane
Ministar obrane Foto: Afp
Ukrajinski ministar obrane mogao bi biti smijenjen i dobio bi novu ulogu veleposlanika u Velikoj Britaniji.

Politička budućnost Oleksija Reznikova ponovno je upitna, ovaj put nakon skandala oko kupnje zimskih jakni za vojsku.

Prema izvorima Kyiv Posta, Rustem Umerov - trenutačno šef Fonda za državnu imovinu – kandidat je da zamijeni Reznikova na mjestu ministra obrane, ali nikakva odluka još "nije dovršena".

Ovo nije prvi put da se govori o smjeni ministra obrane. U veljači ove godine, nakon korupcijske afere oko nabave hrane za ukrajinsku vojsku, počelo se govoriti o njegovoj ostavci.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Snimljen u vozilu VIDEO Procurila zadnja Prigožinova snimka? "Za one koji raspravljaju o tome jesam li živ ili nisam..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva sramota "Niste stali golih grudi ispred mene. Možda nije dovoljno vruće?" Ministar šokirao novinarke pitanjem

Najnoviji skandal razotkrio je ukrajinski novinar Jurij Nikolov koji je, pozivajući se na izvore u Državnoj carinskoj službi Ukrajine, izvijestio da je Ministarstvo obrane od jedne turske tvrtke nabavilo 233.000 zimskih jakni za 20 milijuna dolara.

Dokumentacija carine u vezi s jednom pošiljkom otkrila je zapanjujuće povećanje cijene za seriju od 4900 jakni na putu iz Turske u Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sigurnost i povjerenje Skandal u ličkoj policiji: Žena prijavila policajce za silovanje u automobilu, uhićeni su

Pročitajte i ovo Ilustracija Već drugi slučaj Nova akcija policije: Iz Srbije objavljivala na Fejsu, došla u Hrvatsku pa završila u zatvoru

Cijena se utrostručila, skočivši sa 142.000 dolara (130.572 eura) na 421.000 dolara ( 387.141 eura), što je porast po jedinici s 29 dolara (26.67 eura) na 86 dolara (79 eura).

Nadalje, otkriveno je da su se jakne, unatoč tome što su se reklamirale kao zimska odjeća, pokazale ljetnima.

Pojavile su se i fotografije na kojima Reznikov nakon otkrića skandala pokazuje te jakne, pa čak i mjeri na vagi kako bi pokazao da su masivne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene