Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva sramota

"Niste stali golih grudi ispred mene. Možda nije dovoljno vruće?" Ministar šokirao novinarke pitanjem

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Francuske novinarske skupine osudile su seksističke komentare ministra pravosuđa Erica Dupond-Morettija upućene novinarkama.

Ministar Dupond-Moretti izrekao je uvredljive komentare u ponedjeljak nakon što je pregledao zgradu suda u središnjem gradu Aurillacu te je dao seksističke komentare vezane uz prosvjed žena u toplesu. 

Mnoge prosvjednice skinule su se u toples poput uhićene žene Marine,  koja je rekla policiji da je skinula gornji dio jer joj je "vruće" i da je "pola muškaraca" na ulici učinilo isto.

Pročitajte i ovo Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje

Societe des Journalistes (SDJ) u nekoliko nacionalnih medija tvrdi da je Dupond-Moretti rekao novinarima: "Primijetio sam da ni jedna od novinarki koje su danas postavljale pitanja nije stajala golih grudi ispred mene. Možda nije bilo dovoljno vruće?"

SDJ na najvećoj francuskoj TV postaji TF1 nazvao je primjedbe seksističkim i neprihvatljivim, čak i ako su bile izrečene u šali, piše France24.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogorčeni mladenci Vjenčanje iz pakla kraj Zagreba! 150 gostiju proživjelo agoniju: "Povraćao sam i imao proljev, dobio sam i temperaturu. Morala je doći i Hitna"

Pročitajte i ovo Sprovod šefa Wagnera Brojne sumnje Zbog ove žene na Prigožinovu sprovodu javile su se sumnje da šef Wagnera nije mrtav

Dužnosnik koji je govorio u ime Dupond-Morettija rekao je da su ministrove primjedbe izvučene iz konteksta i da je on jednostavno želio istaknuti da su žene koje nose majice, poput prisutnih novinara, "dokaz da je poštivanje zakona norma".

Čelnik oporbenih socijalista Olivier Faure podržao je medijsko zgražanje, nazvavši Dupond-Morettijeve riječi neprimjerenim izjavama neprikladnog ministra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene