Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon supertajfuna

FOTO Prema razorenim Filipinima ide nova tropska oluja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Filipinima bi uskoro mogla biti nova vremenska nevolja. Za dan-dva tu bi državu mogla pogoditi tropska oluja i tako dodatno pogoršati stanje na područjima koja je devastirao supertajfun Haiyan.

Dok Filipini pokušavaju doći k sebi nakon naleta nezapamćenog supertajfuna Haiyana, meteorolozi predviđaju da bi tu azijsku otočnu državu uskoro mogla pogoditi nova oluja. Nad Tihim se oceanom formirala tropska depresija, koja bi unutar sljedeća 24 sata mogla prerasti u tropsku oluju.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi Tajfun na Filipinima (Foto: AFP) - 6 Rušio stabla i kuće Supertajfun Mangkhut opustošio Filipine, uzeo najmanje 14 života i krenuo prema kineskoj obali

>> Kaos na Filipinima: Preživjeli bez vode i hrane, plačući mole pomoć

Prema trenutnim prognozama, novo bi nevrijeme do Filipina moglo stići za dan-dva, a predviđa se da bi moglo pogoditi isto područje koje je poharao supertajfun, piše Sky News.

Iako će ponovno puhati snažan vjetar, najveća su prijetnja obilne padaline, koje bi na razorenim područjima mogle dovesti do poplava i odrona zemlje i tako poremetiti akcije spašavanja i dodatno ugroziti tamošnje stanovništvo koje vapi za hranom i pitkom vodom.

Prema posljednjim procjenama, nakon Haiyana poginulo je najmanje 10.000 ljudi, a filipinski je predsjednik Benigno Aquino III proglasio stanje nacionalne katastrofe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene