Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija se zaoštrava

Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

Sayyed Ali Khamenei
Sayyed Ali Khamenei Foto: Afp
Iranski predsjednik Ebrahim Raisi najavio je kako će svaki izraelski odgovor na napad Teherana dronovima i raketama dočekati spremi za još jači udar. Izjava je to koja dodatno narušava stabilnost regije.

Ebrahim Raisi naglasio je kako je operacija Istinsko obećanje, kojom su iranske vojne snage s više od 300 dronova i raketa napale Izrael, lekcija da Iran ozbiljno brani svoje interese. Također je najavio kako će svaki izraelski odgovor na napad dočekati s još jačim udarom.

"Ako Cionistički režim ili njihovi saveznici naprave neki nepromišljeni potez, odgovorit ćemo odlučnije i puno jače", rekao je Rasi.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog

Iranski predsjednik rekao je da je operacija provedena zbog obrane iranskog suvereniteta i nacionalnih interesa kao kazna za iranske neprijatelje i jačanje nacionalne sigurnosti.

Naglasio je da ovaj napad ispunjenje istinitog obećanja Sayyeda Alija Khameneija, vrhovnog vođe Irana i ajatolaha, prenosi Iranian Student News Agency.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje?

Raisi je rekao da ova obrambena mjera koju je Iran poduzeo potpada pod njegovo legitimno pravo na samoobranu i kao odgovor na izraelske napade na njegove interese, posebno na izraelski napad na iranski konzulat u Damasku. Napad je opisao kao pametan i namjeran, s poukom snage i moći koju nose islamske zemlje.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Istaknuo da je Iran u proteklih šest mjeseci, a najviše u posljednjih deset dana, koristio sva regionalna i međunarodna sredstva kako bi upozorio međunarodnu zajednicu na opasnosti od neučinkovitosti Vijeća sigurnosti UN-a, koje je pod utjecajem SAD-a, i pristaše Izraela, zbog opetovanih izraelskih kršenja okupacije.

Iranski predsjednik također je rekao da njegova zemlja smatra mir i stabilnost u regiji ključnim za iransku nacionalnu sigurnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene