Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretukli Hrvate u Pančevu

Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Policija u Srbiji, ilustracija
Policija u Srbiji, ilustracija Foto: Tom Dubravec/Cropix
Zbog teškog fizičkog napada u subotu u Pančevu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH uputilo je Srbiji prosvjednu notu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH uputilo je prosvjednu notu Republici Srbiji povodom ničim izazvanog teškog fizičkog napada koji se dogodio u subotu 13. travnja u Pančevu.

Tada je napadnuto četvero hrvatskih državljana, kao i dvoje srpskih državljana koji su stali u njihovu obranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

"Ministarstvo izražava najoštriju osudu ovog čina, koji je prema dostupnim informacijama očito nacionalno i etnički motiviran. Očekujemo da dužnosnici Republike Srbije hitno i jasno javno osude taj napad", stoji u prosvjednoj noti našeg ministarstva vanjskih poslova te se dodaje:

"Tražimo žurnu dostavu svih relevantnih informacija vezanih za djelovanje policijskih i pravosudnih tijela Republike Srbije u ovom konkretnom slučaju te očekujemo primjereno kažnjavanje počinitelja."

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Četiri muškarca u dobi od 21 do 23 godine privedena su i zadržana 48 sati u pritvoru nakon što su na parkingu pored jednog ugostiteljskog objekta u Pančevu u subotu oko 1:20 napali te vrijeđali hrvatske državljane na nacionalnoj osnovi, prenosi Nova.rs. Dvojicu hrvatskih i dvojicu srpskih državljana lakše su ozlijedili zadavši im udarce rukama i opasačima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene