Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio član tek dva mjeseca

BIO JE PRIPADNIK IS-a Identificiran bombaš samoubojica iz Suruca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turske su vlasti službeno identificirale dvadesetgodišnjeg Turčina kao počinitelja samoubilačkog napada što se pripisuje džihadističkoj grupi Islamskoj državi u kojemu je u ponedjeljak u gradu Surucu na granici sa Sirijom smrtno stradalo najmanje 32 ljudi, izvijestili su u srijedu službeni izvori.

"Na temelju DNK analize možemo potvrditi da je počinitelj napada dvadesetogodišnjak porijekom iz jugoistočnoga turskog grada Adiyamana", rekao je za AFP turski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Mladić, čiji je identitet objavljen pod inicijalima S.A.A. Islamskoj državi pridružio se prije samo dva mjeseca, piše u srijedu turski tisak.

Turske su vlasti izvijestile da se u ponedjeljak usred dana raznio u vrtu kulturnog centra u gradu Surucu, na granici sa Sirijom usred grupe mladih pristaša kurdskih boraca koji su se zalažu za obnovu Kobanea.

Identificiran osumnjičeni za samoubilački napad u Surucu

Nekoliko sati nakon napada, turski premijer Ahmet Davutoglu odgovornost je pripisao džihadističkom pokretu koji već godinu dana pod kontrolom drži velike dijelove iračkoga i sirijskog teritorija.

U srijedu ujutro guverner pokrajine Sanliurfe Izetin Kucuk izvijestio je da su u jugoistočnom gradu Ceylanpinaru, također na granici sa Sirijom pronađena tijela dvojice mrtvih policajaca, ubijenih hicem u glavu.

"Još ne znamo je li ovaj slučaj povezan s terorizmom", rekao je Kucuk za turske medije. Po prvim podacima istrage tijela dvojice pripadnika snaga reda pronađena su u istoj kući. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene