Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeteće poruke

BiH: Uhićen još jedan osumnjičen za teroristički napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila još jednog osumnjičenog da je sudjelovao u terorističkom napadu u Bugojnu.

Uhićen je 37-godišnjak, osumnjičen za napad na policijsku stanicu u Bugojnu. Glasnogovornik tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da su pripadnici policije intenzivno u posljednja 24 sata tragali za njim. 'N.P. je uhićen prije 15 minuta, ali ne mogu reći gdje. On će nakon policijske obrade biti predan Tužilaštvu BiH', rekao je Grubešić danas popodne, javlja Dnevni Avaz.

Pročitajte i ovo Preminuo rudar u rudniku Mramor kod Tuzle Neizmjerna tuga Akcija spašavanja završila tragično: Iz rudnika Mramor izvučeno tijelo rudara GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima

>> VIDEO Napad vehabija bombom u Bugojnu: Poginuo policajac

>> 'RH nije spremna jer nema popis radikala u BiH'

Uhićeni je navodno oženjen sestrom muškarca kojem se pred Sudom BiH sudi za terorizam. I peti osumnjičeni od ranije je poznat policiji. Zbog nasilja u obitelji nad majkom i bratom, protiv njega se vodi postupak pred Općinskim sudom u Sanskom Mostu. Na posljednje ročište 18. lipnja doveden je u pratnji sudske policije iz zatvora u Bihaću.

Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH Zlatko Miletić je rekao je kako postoje informacije da je upravo Naser Palislamović za kojim se tada još tragalo zapravo organizator napada u Bugojnu. Miletić je kazao i to kako su postojale prijetnje da će osim bugojanske biti napadnute još neke policijske postaje.

‘Jučer ujutro smo primili prijeteći mail da će ova skupina nastaviti s izazivanjem terorističkih napada i da je sljedeća na redu bila Policijska uprava Donji Vakuf’, kazao je Miletić novinarima u Sarajevu. Pojasnio je kako je identificirana osoba koja je uputila tu prijetnju elektroničkom poštom te je privedena. Na ispitivanje je privedeno još nekoliko osoba za koje postoje informacije da bi na neki način mogle biti uključene u cijeli slučaj.

Podsjetimo, na parkiralištu u neposrednoj blizini Policijske uprave u Bugojnu jučer rano ujutro eksplodirala je autobomba. U eksploziji je poginuo policajac, jedna je policajka teško ozlijeđena, a ranjena su još tri policijska službenika. 

Ubrzo poslije eksplozije uhićen je Haris Čaušević, zvani Oks. Trojica braće, koji su također jučer bili uhićeni za povezanost s napadom pušteni su iz pritvora, dok se u pritvoru i dalje nalazi još jedan uhićeni muškarac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene