Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija za svemirske operacije

POVIJESNO LANSIRANJE 'Dobro došla natrag, baby!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je bilo prvo lansiranje SpaceX-a nakon što im je u lipnju letjelica eksplodirala odmah nakon polijetanja.

Američka tvrtka Elona Muska SpaceX napokon je uspjela vertikalno prizemljiti raketu Falcon-9 koja služi za transport satelita i letjelica u orbitu. Ovaj povijesni događaj odvio se u ponedjeljak u Cape Canaveralu.

Pročitajte i ovo Elon Musk Previranja Dolina koja je skrenula udesno: Svi se pitaju samo jedno Elon Musk Tvornica evakuirana Ekstremni ljevičari upali u tvornicu Tesla, Musk tvrdi: "Ili su najgluplji ekoteroristi, ili samo pijuni loših namjera"



Povijesni stoga jer to znači da će se rakete koje jednom odu u orbitu moći koristiti još koji put što će smanjiti troškove privatnih svemirskih operacija. Ovo je bilo prvo lansiranje SpaceX-a nakon što im je u lipnju letjelica eksplodirala odmah nakon polijetanja.

U SpaceX-u su opisali lansiranje i povratak - prvi put da je njihova raketa uspješno, u kontroliranim uvjetima prizemljena - kao nešto 'nevjerojatno uzbudljivo'. Raketa je dosegla visinu od 640 kilometara prije nego što je počela svoj put prema Zemlji. U orbitu je lansirala 11 komunikacijskih satelita kompanije Orbcomm (svaki težine oko 170 kg).

'Dobro došla nazad, baby', komentirao je Musk na svom Twitter profilu.

SpaceX ima ugovor s NASA-om o slanju zaliha na Međunarodnu svemirsku postaju, piše BBC.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene