Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Al Qaeda

SAD skovale urotu za svrgavanje Morsija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Al-Qaide, Ayman al-Zawahiri, optužio je, u poruci objavljenoj na islamističkim forumima, SAD da su 'skovali urotu' s egipatskom vojskom i kršćanskom manjinom prije mjesec dana kako bi svrgnuli predsjednika Mohameda Morsija.

'Križari, laici i amerikanizirana egipatska vojska su se sporazumjeli, zahvaljujući novcu zemlja iz Perzijskog zaljeva i uroti s Amerikancima, kako bi svrgnuli vladu Mohameda Morsija', izjavio je Zawahiri, koji je na čelu Al-Qaide naslijedio Osamu bin Ladena ubijenog u svibnju 2011.

Govoreći o 'križarima' vođa Al-Qaida je mislio na kršćane iz koptske zajednice koja čini od šest do 10 posto egipatskog stanovništva. Oni 'su podržali svrgavanje Morsija kako bi stvorili koptsku državu na jugu Egipta'.

Pročitajte i ovo Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija Slika nije dostupna Obama Kairu ne da avione Ponovno se zahuktava u Egiptu, vojska poziva na masovne prosvjede

>> Policija bacila suzavac na okupljene Mursijeve pristaše

Zapovjednik vojske i ministar obrane Abdel Fatah al-Sisi je 3. srpnja svrgnuo egipatskog premijera demokratski izabranog više od godinu dana nakon pada Hosnija Mubaraka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android ] \a href=Chttp://twitter.com/dnevnikhr">Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene