Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Beckham-mania' na Novom Zelandu; vatromet i prometni kaos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
LA Galaxy je završio mini turneju po Novom Zelandu i Australiji pobjedom u Wellingtonu protiv novozelandskog Wellington Phoenixa 4:1, no pravu euforiju izazvao je engleski reprezentativac David Beckham

Ulaznice su razgrabljene u svega nekoliko sati, a na stadionu se okupilo 31.853 gledatelja što je novozelandski rekord za jednu nogometnu utakmicu. Dosadašnji rekord držala je utakmica nacionalne vrste čiju je utakmicu u kvalifikacijama za SP 1981. godine protiv Kuvajta pratilo 31.000 gledatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Beckham 'uvalio' Sydneyu Slika nije dostupna Za Beckhama godina gotova

Prije susreta stadion su nadletale novozelandske zračne snage, uz veliki vatromet, a ispred stadiona je bila prava jagma za Beckhamovim dresovima. Gotovo preko noći dres LA Galaxyja s brojem 23 je postao jedan od najtraženijih artikala u gradu. 

Tijekom jutra Beckham i suigrači su prošetali ulicama Wellingtona što je u središtu grada izazvalo prometni kaos. Usprkos velikom osiguranju stotine ljudi se probilo do Beckhama koji je neumorno dijelio autograme. Kolika je
"Beckham-mania" zahvatila Novi Zeland svjedoči i podatak da je trening Galaxyja u petak pratilo više skoro 20.000 ljudi. 

>> Video: Beckham 'uvalio' Sydneyju

Utakmica je protekla u dominaciji gostiju. Premda je Wellington poveo u 12. minuti pogotkom Aloisia, u nastavku utakmice gosti su preokrenuli rezultat s četiri pogotka. Strijelci su bili Mathis (17), Donovan (44), Pavon (47) i Beckham (76-11m). "Becks" je odigrao svih 90 minuta i bio je uvjerljivo najbolji pojedinac utakmice.

U prvom susretu na turneju LA je pobijedio Sydney 5:3.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene