Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lipanj je mjesec praznika

Malo matematike i možete na poduži odmor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji lipanj san je svakog hrvatskog radnika. Tri praznika: Tijelovo, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti savršeno su se posložili, pa se uz malo matematike i kalendar može otići na poduži odmor.

Oni kojima je ostalo nekoliko dana starog godišnjeg odmora pravi su sretnici! Uz samo tri dana godišnjeg s vikendima i blagdanima mogu dogurati i do devet dana odmora. Neki će tu mogućnost iskoristiti, drugi ne. Zainteresiranih za odmore u terminima lipanjskih produženih vikenda je mnogo.

Pročitajte i ovo Ilustracija u južnom Tirolu Užas na odmoru! Djevojčica otišla u šetnju pa za njom pokrenuta potraga, pas pronašao tijelo Slika nije dostupna Ako se može... Evo koliko produženih vikenda možete 'maznuti' sljedeći mjesec

'Vikend od 19.do 28. lipnja je popunjen, prodan je prvi i to čak cijeli tjedan, a ne samo spajanja, produženi vikendi, iz razloga što nam dva praznika padaju u jednom tjednu', rekla je Ivana Stankić Jakić iz Generalturista. Stručnjaci kažu, kratki odmori korisni su i za radnike i za poslodavce. Bez obzira na korisnost odmora, u prosjeku devet dana godišnjeg u Hrvatskoj ostane neiskorišteno.

>> Samo treba znati: Kako svaki mjesec na mali godišnji odmor

'Što se tiče produženih vikenda to je dovoljno dugo da se zaposlenici odmore, a s druge strane kratko da im ne treba dugo vrijeme da se ponovno uhodaju u neke dnevne aktivnosti', rekla je Martina Lovrić iz MojPosao. Koliko god poslodavci pričali o tome da spajanjem blagdana s vikendima tvrtke gube mnogo novca, činjenica je da zaposlenik ima pravo iskoristiti svoj godišnji odmor. A kad se odmoran vrati u tvrku i poslodavac će od toga imati itekakve koristi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene