Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mudri raspored

Samo treba znati: Kako svaki mjesec na mali godišnji odmor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan radni dan državi vrijedi milijardu i 100 milijuna kuna, a čak 160 dana u godini Hrvati ne rade. Kad se blagdani, vikendi, godišnji i bolovanja dobro kombiniraju, gotovo svaki mjesec moguće je na mali godišnji.

Još se nisu stigli ni umoriti u 2009., a mnogi već imaju godišnji odmor. Bilo je potrebno samo na vrijeme nabaviti kalendar i nadopuniti niz. Oni koji su to propustili napraviti, neka se ne grizu, imat će za spajanje ove godine još nekoliko prilika. No, kako je Uskrs uvijek pada u nedjelju, sredinom travnja samo su tri slobodna dana.

Pročitajte i ovo Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane Mladi luk Sve skuplja Koliko će koštati ovogodišnja uskrsna košarica? "Kad preračunam u kune, to je puno. Ali tko voli, nek' izvoli"

I svibanj će se morati nekako izdržati samo s Praznikom rada uz vikend, ali zato sa samo četiri dobro raspoređena dana godišnjeg u lipnju moguće je ne raditi pola mjeseca. Tijelovo spojiti s vikendom, vratiti se ipak simbolično još pet dana na posao, a onda vikend pa Dan državnosti, pa još malo godišnjeg, pa Dan zahvalnosti pa još malo godišnjeg. U srpnju nema praznika, ali ubacit će se još ponešto od onih 25 dana godišnjeg. 

U kolovozu je usred tjedna Dan pobjede, pa bi bilo zgodno osloboditi se posla još četvrtak i petak i eto petodnevnog odmora! U listopadu bi nakon Dana neovisnosti trebalo odnekud izvući još jedan slobodan dan. Naći će se načina, jer bio bi red da se iskoristi i bolovanje, ali i onih 7 dana na godinu za udaju, ženidbu, preseljenje i sprovod. 

'Tolika količina godišnjih odmora koji se izgenerira razbnoraznim pravima koje naravno zakon o radu omogućava, pa se još događaju ta spajanja koja su definitivno jedan od naših najkreativnijih načina da ne pokušavamo iskoristiti maksimalno mogućnost da ne radimo, to sve ukupno pridonosi jednoj neefikasnosti društva', rekao je direktor Hrvatske udruge poslodavaca Đuro Popijač.

Kad barem još Gospa ne bi bila u subotu i Svi Sveti u nedjelju, a ni Božić baš nije trebao biti u petak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene