Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šarena odjeća, ples, pjesma i suze za 'kralja funka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji ispraćaj začetnika funka u Hrvatskoj održan je jučer na zagrebačkom krematoriju. Obitelj, kolege i prijatelji poštivali su želju Dine Dvornika i na ispraćaj nisu došli u crnini, ali malo tko je uspio sakriti tugu u očima zbog preranog odlaska splitskog pjevača.

Ivana Kindl i klapa Kampanel pjesmom su se oprostili od Dine. Ivana je zapjevala, po mnogima Dininu najljepšu pjesmu, 'Ljubav se zove imenom tvojim'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednji ispraćaj 'Mnogima od nas Boris je grijao srce. Zato nam je danas srce puno žalosti' Slika nije dostupna Album do krajam godine Očevim stopama: Poslušajte prvi singl Elle Dvornik!

To je bio najemotivniji trenutak u kojem nitko, pa čak ni okupljeni fotografi i novinari, nisu uspjeli suspregnuti suze.

Kada je završila pjesma Alka Vuica počela je skandirati 'Dino, Dino', što je prihvatio veći dio okupljenih. Počela je svirati Dinina glazba, a dobar dio prijatelja i kolega Dine Dvornika na kraju je i zaplesao.

Time je ispoštovana želja poznatog splitskog pjevača koji nije volio crnu boju niti tužne pogrebne povorke.

Dino je kremiran u svom crvenom odjelu s cilindrom.

Njegova supruga Danijela trebala je održati govor na ispraćaju, ali nije imala snage.

>> Promocija Dininog albuma trebala je biti pogreb

>> Dinini prijatelji šokirani i u suzama

>> Ella se dirljivo oprostila s ocem: 'Vidimo se uskoro'

>> Split se pjesmom i suzama oprostio od D. Dvornika

>> Osijek tuguje: Grafit i poruka 'Ti si mi u mislima'

U Zagrebačkom kazalištu mladih održana je komemoracija u čast Dine Dvornika. Njegova obitelj, prijatelji i kolege te brojni ljubitelji njegove glazbe na dostojanstven način oprostili su se od glazbene legende.

Komemoracija poznatog splitskog pjevača započela je spotom koji je prikazao presjek Dinina života kroz njegovu glazbenu karijeru.

Nakon toga govore su održali Siniša Škarica, pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, Hrvoje Hegedušić i Hus.

'Imala sam priliku upoznati Dinu, ostat će mi u pamćenju kao vesela i vedra osoba', izjavila je Nina Badrić koja nije uspjela suspregnuti suze.

Neno Belan je u knjigu žalosti upisao refren pjesme na kojoj su Dino i on zajedno radili, a koja je posvećena Elli.

'Bili smo frendovi, bili smo dobri', rekao je Davor Gobac suznih očiju.

Na kraju komemoracije premjerno je prikazan spot za pjesmu 'Hipnotiziran', s njegovog novog albuma. U spotu se Dino pojavljuje odjeven u crveno odijelo noseći na glavi cilindar, a u toj odjeći biti će i kremiran.

U dogovoru s obitelji Dvornik pozivamo sve one koji su na njegov sprovod namjeravali donijeti vijenac ili buket cvijeća da taj novac uplate na žiro-račun Fonda Hrvatske glazbene unije sa naznakom ELLA.

Žiro račun Fonda Hrvatske glazbene unije:

2360000-1500139401 (Zagrebačka banka)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene