Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split se pjesmom i suzama oprostio od D. Dvornika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu su se sinoć miješali osjećaji - tuga, ponos, radost, žalost, suze i pjesma dominirali su istovremeno prepunim Peristilom.

Uz veliki ekran na kojem su puštani hitovi i nastupi 'diteta Splita' i 'kralja hrvatskog funka', Split se oprostio od prerano preminulog Dine Dvornika.

Pročitajte i ovo Joso Gracin Joka tuga u HGSS-u Tužan opraštaj od omiljenog kolege: "Još jedan anđeo iz redova HGSS-a pazi na nas" Slika nije dostupna Premijera na ljeto Kerum obećao pomoć snimanje dokumentarca o Dini Dvorniku

Malo dalje od mnoštva postavljena je Knjiga žalosti u koju su se, uz građane, upisali i brojni kolege i drugi uglednici koji su se pridružili ovom dirljivom skupu. 

Stigli su i bliski prijatelji, bio je tu i brat Dean, a vidjelo se i lokalnih političara.

Malo tko je po njegovoj želji bio u crnini, a projekcija videospotova pokojnog Dina izazivala je erupciju oduševljenja, osobito kad su se Peristilom začuli zvuci njegove pjesme "Ništa kontra Splita".

Među glazbenicima su viđeni i članovi grupe TBF-a, Giuliano, Gibonni...

Od Dina Dvornika oprostio se i splitski gradonačelnik Ivan Kuret koji je, izrazivši sućut obitelji, kazao da će Split pamtiti sve što je Dino radio i da to zauvijek ostaje dio splitske povijesti.

Od Dina se također riječju oprostio predsjednik splitske Hrvatske glazbene unije Edo Botrić te dvojica njegovih bliskih prijatelja Neno Vilović i Mladen Baučić, a Dragan Lukić Luki odsvirao je na trubi posljednju pjesmu za svog prijatelja.

Posljednji ispraćaj Dine Dvornike održat će se danas u 15.45 na zagrebačkom Krematoriju. 

>> Osijek tuguje: Grafit i poruka 'Ti si mi u mislima'

>> Promocija Dininog albuma trebala je biti pogreb

>> Ispraćaj u srijedu na Krematoriju u veselim bojama

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene