Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni pozdrav

Zoran Milanović: Za dom spremni je službeni pozdrav zločinačke organizacije

Ustaška zastava (Foto: Dnevnik.hr)
Ustaška zastava (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Miroslav Škoro na misi (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Škoro na misi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr) Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović o Bandićevim prebjezima (Foto: Dnevnik.hr) Zoran Milanović o Bandićevim prebjezima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović, pozdravio je presudu Visokoga prekršajnog suda vezano uz pozdrav "Za dom spremni", ali ne očekuje da će ona postati standard

Zoran Milanović, bivši premijer i aktualni predsjednički kandidat SDP-a, komentirao je presudu protiv spornog pozdrava ZDS. Tvrdi da ne vjeruje kako će zabrana postati obvezujuća te kako ne vjeruje u standardizaciju zabrane, ali i da podržava odluku suda.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

"Mi nemamo presedanski sustav i moguće je da svako sudsko vijeće, koje je samostalno, presudi drukčije. 'Za dom spremni' je ustaški pozdrav Ante Pavelića. Pozdravit ću i svaku slijedeću takvu odluku, a sve drukčije presude smatrat ću ljudskim i političkim kukavičlukom" tvrdi Milanović.

Milanović je uvjeren kako je "Za dom spremni" bio službeni pozdrav zločinačke organizacije „koju takvom smatra čitav moderni svijet kojemu Hrvatska pripada“.

Ocjenjuje kako se previše osluškuje politika, te da bi bilo dobro kada bi u Hrvatskoj imali kontinuitet upravljačke kulture. Zato misli da neće doći do promjene u sudskoj praksi.

Komentirao je i objavu predsjedničke kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović u Hrvatskome tjedniku, koji "relativizira NDH".

"To je pogrešno. Takvim potezom dajete im legitimitet, s njima jednostavno ne razgovarate. Zabraniti ih ne možete i ne trebate" objašnjava Milanović te dodaje kako je to „prokletstvo predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, koji sada kipi, ali ne može ništa jer je kovao pakt s vragom od početka".

Novinari su Milanovića tražili da prokomentira i službeni ulazak Milanke Opačić i Siniše Varge u stranku Milana Bandića, a on je to okarakterizirao kao svoju nelagodu. "Svatko tko nije izbačen iz stranke treba vratiti mandat, posebno oni koji su dobili malo ili ništa glasova. Dakle vratite mandate kolegice i kolege" poručio je Milanović.

Novogradiško glazbeno ljeto ove godine održava se 24. put, glavni gosti su Darko Rundek koji svira na otvorenju i Maja Šuput koja će nastupit u petak 16.kolovoza, u subotu je glavni gost Željko Joksimović, a program završava u nedjelju 18. kolovoza kada je na programu večer tradicijske kulture i folklora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene