Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što misle o povratku?

Zar su i Dugobabe protiv Sanadera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanaderu nema potpore čak ni u Dugobabama, selu u zaleđu Splita iz kojega je njegov otac. Bivši premijer ih je, kažu, prevario i bolje da se ne vraća.

Selo Dugobabe, splitska Zagora, mjesto je odakle potječu Sanaderi. Vjerovali smo da će makar ovdje mnogi otvoreno dati podršku Sanaderu, ali jedni su bjesomučno bježali od kamera. Na pitanje što mislite što će biti ako se Sanader vrati, odgovaraju: 'Bit će gore nego dosad', kažu neki, a drugi: 'Nije naš problem'. Treći pak, poručuju Sanaderu neka se ostavi ćorava posla i ne vraća se.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Slika nije dostupna Istraživanje Nove TV Sanaderu bolje da se ne vraća: 80 posto građana ne želi ga u politici

A šta mislite o njegovom povratku?

'Nema šanse, nije zaslužija da se vrati, kako je otišao, tako da se ne vrati nikad. Puno smo očekivali od Sanadera jer je odavde, i ja sam oba puta glasala za njega, ali skroz nas je razočarao, ništa nije napravio', rekla je jedna stanovnica, a druga dodaje: 'Škola nam se srušila, vrtića nema, tunel nije napravio'. Istina, dobili su izlaz na autocestu Dalmatina. No, priče o poduzetničkoj zoni i tunelu ostaju samo planovi. Tvrde, Sanader je pomogao direktoru i vlasniku Konstruktora Žderiću da mimo dozvola kamenolom i asfaltna baza još praše i buče u mjestu.

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

>> 'Bravo teta Jadranka, sve ih počistite'

I u Splitu kao da su odjednom otvoreni svi ventili. Izvarani i osiromašeni narod se, misli psihijatar Mijo Milas, probudio. Sanader je previše narcisoidan i ne može prihvatiti da ga narod ne želi, da ga više ne gledaju kao boga nego kao odbačenog političara. 'Vratio se čini mi se bahato. On je narcisoidan', rekao je Milas. 'Mislim da je ovim ljudima dosta da ga se smatra glupim osim na dan izbora', kaže Renato Baretić, pisac i novinar.

'Napokon biti svjestan da je izigrao povjerenje naroda i da nema šanse za bilo kakvi povratak na scenu', kaže Ozren Matijašević, Hrvatska udruga Sindikata. Sigurno je, narod više ne trpi da mu se s visoka poručuje da mora trpjeti i plaćati od svoje crkavice, dok nove afere otkrivaju kolikim se milijunima razbacivala vladajuća Sanaderova klika.

>> 'Rekao bih da nas Sanader j... u zdrav mozak'

>> Mesić: Ovaj Kosoričin potez je bio jedino logično rješenje

>> Brisanje Sanadera iz HDZ-a golemi je uspjeh za Kosor

Što mislite o povratku Sanadera?

  • Zgrožen sam
  • Zadovoljan sam
  • Nadam se da će ga skroz protjerati
  • Što je njemu?
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene