Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počasni predsjednik dobio izgon

'Brisanje Sanadera iz HDZ-a golemi je uspjeh za Kosor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brisanje Ive Sanadera iz članstva HDZ-a bio je očekivan i realan postupak, složni su politički analitičari.

'Kada se netko povuče iz stranačkog života i pusti kontrolu nad strankom, politička moć mu vrlo brzo splasne', tvrdi za Dnevnik.hr dr.sc. Branko Caratan koji drži da je odlukom vrha HDZ-a  Ivo Sanader vjerojatno vrlo iznenađen. 'On nije želio da se to dogodi, želio je svojim povratkom utjecati na rezultat predsjedničkih izbora', upozorava Caratan i naglašava da treba uzeti u obzir trenutak kada je Sanader napustio političku scenu i trenutak kada se na nju vratio. 'Odluka vrha HDZ-a bila je iznuđena, bilo je tu pitanje tko će koga. Da je Jadranka Kosor i struja iza nje počela s kolebanjima, oni bi bili ti koji bi izgubili. Jednostavno, nije bio ostavljen ni jedan drugi izlaz osim obračuna', dodao je Branko Caratan. 

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

Politički analitičar dr.sc. Ivan Grdešić  za Dnevnik.hr rekao je kako odluku vrha HDZ-a da iz stranke izbaci Ivu Sanadera smatra realnim scenarijem koji je dobar i za HDZ i za Hrvatsku. 'Iako je oporba očekivala drugi scenarij i nadala se prijevremenim izborima, ovo je ipak bolja opcija. Nije dobro da u vrijeme kada država nije izabrala predsjednika ima još i prijevremene parlamentarne izbore, to bi značilo da na najmanje šest mjeseci sve u državi mora stati, a to bi za građane bilo itekako preskupo', pojasnio je Grdešić. Dodao je da je izbacivanje Ive Sanadera iz HDZ-a ogroman uspjeh za Jadranku Kosor. 'Dobro je to i za Republiku Hrvatsku jer se vidi da su stranačke institucije jače od pobunjenih članova', tvrdi Grdešić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene