Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za mjesec i pol

Zagrebački SDP odgodio unutarstranačke izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka organizacija SDP-a odlučila je večeras odgoditi unutarstranačke izbore za oko mjesec i pol dana, odnosno dok se ne završi reevidencija članstva.

Članovi GO SDP-a jednoglasno su izvan snage stavili odluku o raspisivanju izbora i o postupku kandidiranja za predsjednika i tijela Gradske organizacije SDP-a, rekao je novinarima zamjenik predsjednika GO SDP-a Ivo Jelušić. To je sada status quo do iduće sjednice GO SDP-a’, kazao je Jelušić. Dodao je da se iduća sjednica te organizacije očekuje za oko mjesec i pol dana, kad završi reevidencija članstva. ‘Tada ćemo odlučiti o početku izborne aktivnosti i izbornom procesu’, napomenuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog neplaćanja Grada Ingra prodaje Arenu Zagreb? Slika nije dostupna Odbacili nagađanja Antunović i Jelušić: Nismo ničiji igrači

>> Marija Lugarić morat će se ponovno upisati u SDP

Izvijestio je da je GO SDP-a podupro odluku Glavnog odbora SDP-a o raspuštanju pojedinih mjesnih organizacija SDP-a u Zagrebu te je odlučio da se članstvo reevidentira. Odluka o reevidenciji članstva nije da se nekoga tjera iz stranke, već da se ažuriraju podaci te da svi oni koji do sada nisu sudjelovali u radu stranke to ponovno rade’, rekao je Jelušić. dao je da je za v.d. tajnice gradskoga SDP-a imenovana Iva Prpić umjesto Jelene Pavičić-Vukičević, a Igor Rađenović imenovan je v.d. poslovnog tajnika umjesto Slobodana Ljubičića.

Na novinarski upit predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije želio komentirati unutarstranačke izbore. Željka Antunović je, upitana o nagađanjima da su se Igor Rađenović i Boris Šprem suzdržali od vlastitih ambicija kako bi ojačali kandidaturu Ive Jelušića, rekla da ‘nema nikakvu informaciju o tome što su odlučili ili nisu odlučili Rađenović i Šprem’. Istaknula je da još najmanje dva mjeseca neće biti pokrenut izborni postupak u Zagrebu te da je besmisleno govoriti o ičijim kandidaturama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene