Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježena 20. godišnjica

U voćinskom stradanju ljubav je nadjačala mržnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudionicima 3. hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj danas se pridružilo više od tisuću ljudi koji su sudjelovali u pokorničko-molitvenoj procesiji koju je u Voćinu predvodio požeški biskup Antun Škvorčević naglašavajući da razorna mržnja u stradanjima tijekom Domovinskog rata nije imala zadnju riječ, nego je to ljubav – graditeljica.

Hodočašćem je obilježena 20. godišnjica krvavog srbočetničkog masakra u kojem su 13. prosinca ratne 1991. godine u Voćinu i okolnim selima srpski pobunjenici masakrirali 47 nedužnih civila.

Pročitajte i ovo Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana Slika nije dostupna Tužna obljetnica Kolinda Grabar-Kitarović: "U Voćinu se dogodio jedan od najgorih zločina tijekom velikosprske agresije na Hrvatsku"

Na komemoraciji su sudjelovali i Josip Đakić, predsjednik Hvidre, izaslanik Ministarstva obrane brigadir Željko Jurković, izaslanik Ministarstva obitelji dr. Mladen Lončar, Josip Černi, ratni zapovjednik slatinske 136. brigade HV koja je i oslobodila Voćin, te Stevo Gojmerac, ratni zapovjednik slatinske policijske postaje.

Uime Općine Voćin počast ubijenim civilima i poginulim braniteljima iskazao je općinski načelnik Predrag Filić. Organizator je hodočašća županijska Hvidra. (Agencija / VLM)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene