Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voće i povrće u godinu dana poskupjelo 100 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od glavnih savjeta za tropske vrućine je hraniti se lagano i zdravo, jesti puno voća i povrća. No, taj si luksuz zbog bezobraznog rasta cijena gotovo svih vrsta voća i povrća tek rijetki mogu priuštiti. Cijene pojedinog voća od prošlog su ljeta skočile za nevjerojatnih 100 posto.

Zdravo je itekako skupo! Odlazak na tržnicu postao je za mnoge nedostižan luksuz. Ništa čudno, jer pojedinim vrstama voća cijena je udvostručena. 

Pročitajte i ovo Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto" Slika nije dostupna U povećanom obimu Voće i povrće spašavaju pluća pušača

Prošle godine kilogram grožđa plaćao se u prosjeku 20 kuna. Trešnje su s 20 skočile na čak 35 kuna po kilogramu, limun da ne spominjemo. Ni vitamini u svježem povrću nisu baš jeftini. 

Zbog divljanja cijena tek rijetki se mogu pridržavati savjeta nutricionista o pravilnoj prehrani.

Hrvatski građani stegli su remen do krajnjih granica, pazi se na svaku kunu, gleda se cijena svakog proizvoda.

Kada su cijene u pitanju, nažalost ne dolaze bolji dani. Osim divljanja cijene goriva koje znači novu lavinu poskupljenja,na ruku nam ove sezone nije išlo ni vrijeme - pa će tek rijetki na plus 40 izlaziti osvježeni voćem i povrćem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene