Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U povećanom obimu

Voće i povrće spašavaju pluća pušača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko pušite, no u svoj organizam unesete povećani obim šarolikog voća i povrća, smanjujete rizik oboljenja od raka pluća.

Europski stručnjaci istraživanjem su zaključili da pušači, ukoliko povećaju unos voća i povrća u svoj organizam, za 23 posto smanjuju mogućnost obolijevanja od raka pluća, piše američki The Times.  Svakim unosom što raznolikijeg voća i povrća smanjuje se opasnost od oboljenja za 4 posto. Posebno pozitivan utjecaj na zdravlje pušača ima korjenasto i lisnato povrće, kupus, luk, češnjak i gljive koje organizam prepoznaje kao prirodne saveznike u borbi protiv raka. Znanstvenici ipak upozoravaju da najnovije pozitivno otkriće ne znači da nakon obroka prepunog povrća možete mirne savjesti sjesti i zapaliti cigaretu. 

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene