Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Migrantski kamp Lipa

Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Reporter Domagoj Mikić javio se uživo iz Lipe, gdje je razgovarao s koordinatorom kampa za migrante Irisom Žerićem.

U BiH je u velikoj međunarodnoj akciji razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata. Prevozilo ih se preko granice s Hrvatskom, a u igri su bili milijuni eura. Iz migrantskog kampa Lipa uživo se u Dnevnik Nove TV javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Možemo reći da su migranti u cijelom Unsko-sanskom kantonu. Kada smo prolazili kroz Bihać, mogli smo ih vidjeti gotovo na svakom koraku", ispričao je Mikić.

Pročitajte i ovo Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata

Reporter je o ovoj temi razgovarao s koordinatorom kampa Irisom Žerićem.

"Trenutno je u kampu 367 migranata. Najviše ih je trenutačno iz Sirije, a prosjek zadržavanja iznosi desetak dana", napomenuo je Žerić.

Pročitajte i ovo brigadir Željko Ninić, zamjenik zapovjednika HRZ-a Zaštitnici hrvatskog neba Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"

Mnogi od njih žrtve su raznih krijumčara.

"To su priče o materijalnoj koristi i određeni ljudi im obećavaju da će ih prevesti u zemlje Europske unije", objasnio je te na kraju razgovora rekao da su prošle godine na području cijele BiH zabilježili više od 34.000 migranata.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene