Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatila rezoluciju

Vlada o sukcesiji diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vlada je prihvatila rezoluciju Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ kojom se, uz ostalo, predviđa prodaja rezidencije u New Yorku i veleposlanstva u Bonnu te raspodjela dobivenih sredstva između Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Riječ je, kazala je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, o dva najznačajnija objekta, rezidenciji bivše SFRJ na Park Avenue u New Yorku te zgradi veleposlanstva u Bonnu. 'Oni bi se prodali i novac raspodijelio', rekla je Pusić.

Raspodjelom nekretnina bivše SFRJ u zemljama širom svijeta, prema zaključcima Odbora za sukcesiju, Hrvatskoj bi pripala, uz ostalo, zgrada generalnog konzulata u Santiago de Chileu, rezidencija u Nairobiju, veleposlanstvo i rezidencija u Kartumu te rezidencija na Madagaskaru i veleposlanstvo u Tunisu. Hrvatska će također dobiti određena sredstva za veleposlanstvo u Rabatu u Maroku, koje preuzima Slovenija. Prodala bi se i zgrada veleposlanstva u Alžiru, a sredstva će raspodijeliti Hrvatska i BiH.

>> Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

Premijer Zoran Milanović ustvrdio je kako je zgrada u New Yorku vrijedna s više aspekata, "a najviše po broju nula s kojima se piše". Dodao je kako bi se možda od te imovine, koju očito svu nećemo koristiti, mogla financirati kupnja onog što nam treba u Bruxellesu. Vlada je prihvatila i Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. - Pravosuđe i temeljna prava, za razdoblje od 1. ožujka do 14. rujna 2012. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene