Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Život posvetila radu za samostalnu Hrvatsku'

UBIUDR uručio Zlatnu plaketu Ankici Tuđman za njezin humanitarni rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata, uručila je večeras Veliku zlatnu plaketu Ankici Tuđman, supruzi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, za iznimnu skrb o djeci poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, te za njezin cjelokupni humanitarni rad na čelu Zaklade 'Za djecu Hrvatske'.

Predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković na svečanosti u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, istaknuo je kako je ta udruga, u suradnji s još nekoliko, odlučila uručiti ovu Zlatnu plaketu Ankici Tuđman kao javnu zahvalu za njen humanitarni rad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U organizaciji HDZ-a FOTO Lisinski dupkom pun: Tomislav Karamarko, bivši i sadašnji ministri, Ljubo Ćesić Rojs... Pogledajte atmosferu na proslavi 100. godišnjice Tuđmanova rođenja Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Ne može u istu rečenicu s Tuđmanom Ivan Penava napao premijera Plenkovića: "Treba postaviti pitanje odlučuje li danas hrvatski narod o sudbini svoje Hrvatske"

>> 'Tuđman je jedna od najvećih ličnosti u povijesti hrvatskog naroda'

Naglasio je kako su i ostale udruge hrvatskih branitelja odmah prihvatile inicijativu UBIUDR-a za dodjelu Zlatne plakete ženi koja je zajedno s svojim suprugom, prvim hrvatskim predsjednikom dr. Tuđmanom, život posvetila radu za samostalnu hrvatsku državu.

Rad zaklade 'Za djecu hrvatske' predstavila je Marija Boras, podsjetivši kako je ta zaklada u 19 godina rada isplatila više od 170 milijuna kuna pomoći za više od 64 tisuće djece hrvatskih branitelja a sveukupni iznos pomoći za djecu o kojoj skrbi Zaklada, je preko 178 milijuna kuna.

Danas mjesečnu pomoć prima oko 1200 djece iz svih županija, od čega su tri četvrtine djeca hrvatskih branitelja.

Pohvalu humanitarnom radu Ankice Tuđman izrekao je i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, koji je kazao kako je rad Zaklade 'Za djecu Hrvatske' društvo prepoznalo kao izniman doprinos za skrb o djeci poginulih hrvatskih branitelja.

Dodao je da hrvatska Vlada i njegovo Ministarstvo podržavaju rad i iskustvo Zaklade koja može poslužiti kao primjer mnogima tijekom 19 godina rada, pa i sada kada je kriza u hrvatskom gospodarstvu.

Ankica Tuđman zahvalila svim donatorima

Zahvalivši na Zlatnoj plaketi Ankica Tuđman također je zahvalila i svima donatorima, sponzorima kao i hrvatskim umjetnicima koji su donirali svoja djela, a koja se prodaju u galeriji Zaklade 'Za djecu Hrvatske'.

Istaknula je da ovu zahvalu prima i u ime djelatnica Zaklade koje su joj pomogle u njezinom radu.

Večerašnjoj svečanosti, uz obitelj Ankice Tuđman, nazočili su mnogi bivši i sadašnji javni, kulturni i politički djelatnici, kao i predstavnici raznih braniteljskih udruga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene