Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nanijeli štetu HDZ-u'

Tučnjava u Karlovcu: Dvojica mladih HDZ-ovaca izbačeni iz stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski odbor karlovačkoga HDZ-a danas je iz članstva izbrisao dvojicu mladih pripadnika HDZ-a.

'Bez obzira na razloge neprimjerenog ponašanja, oni su nanijeli štetu ugledu Hrvatske demokratske zajednice', navodi se u priopćenju i dodaje kako imaju povjerenje u institucije pravne države za koje ne sumnjaju da će profesionalno odraditi svoj posao. Prije sjednice Gradskog odbora HDZ-a, i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i karlovački župan Ivan Vučić osudio je napad županijskoga vijećnika na 18-godišnjega mladića tijekom subotnjeg izlaska u jednom karlovačkom kafiću.

U izjavi je Vučić rekao da je takvo ponašanje štetno za stranku te da će 'biti sankcionirano'. Dodao je kako od napadača očekuje da sam da ostavku na sve dužnosti koje obnaša i da vjeruje da će ga Gradski odbor HDZ-a izbrisati iz članstva.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić također je rekao da su takvim ponašanjem i u tom izgredu članovi HDZ-a učinili štetu i stranci i gradu Karlovcu, gdje se ponavljaju slične afere. 'Policija će odraditi svoj posao, no koliko za sada mogu reći, mislim da pravog motiva za izgred nije bilo, nego je svemu kriv alkohol. Bez obzira na to, očekujem oštre sankcije jer se samo tako mladi mogu usmjeriti na put kojim treba ići', rekao je Jelić.

Otac 18-godišnjega pretučenog mladića koji leži u karlovačkoj bolnici sa slomljenom nosnom kosti i mnogim krvnim podljevima, rekao je kako ni njemu ni sinu nisu poznati motivi napada. Odbio se sastati, kako je rekao, s jednim od napadača, koji mu se želio ispričati.

>> Karlovac: Optužili mlade HDZ-a za nasilje, u HDZ-u kažu da ne znaju ništa o tome

>> Zbog divljanja iz HDZ-a izbačen Željko Goršić junior

Po njegovim riječima, mladići su u toaletu kafića udarili su njegova sina u glavu, srušili ga i 'cipelarili' sve dok nije ostao bez svijesti, a sve je vidio Markov prijatelj te policija koja, kako je dodao, ima sve potrebne podatke. Karlovačka Policijska uprava potvrdila je da o remećenju javnog reda i mira u jednome karlovačkom kafiću u noći sa subote na nedjelju traje kriminalistička istraga, pri čemu je dodala kako o tom događaju neće ništa priopćiti dok ona ne završi.

Inače, Željka Goršića je 2008. godine karlovačka Gradska organizacija HDZ-a izbrisala iz članstva HDZ-a 'zbog narušavanja ugleda' te stranke. Povod takvoj odluci bilo je nedolično ponašanje skupine članova Mladeži koji su, po tadašnjoj izjavi vlasnika kafića, razbijali inventar u kafiću i nisu željeli platiti račun, a Goršić je u jednom trenutku s uzdignutom desnom rukom u zraku povikao: 'Ajmo, ustaše!'

U stranačkom priopćenju bilo je navedeno da se 'predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a, koji je sudjelovao u ovom incidentu, nije nedolično ponašao'. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene